Az elektroszmogról

Mi az elektroszmog? 

Az elektroszmog gyűjtőneve a körülöttünk lévő mesterséges eredetű sugárzásoknak. A sugárzások fajtájától függően lehet mobilszmog, radarszmog, szatellitszmog, s jön a digitális szmog, stb.
Magyarországon igazából az 1950-es évek elejétől indult be a nagyfokú villamosítás. Az elektromos áram okozta biológia elváltozások következtében a betegség- és mortalitási (halálozási) mutatók ezen időpontoktól kezdve jelentősen növekedtek, holott egyre jobban fejlődött az orvostudomány, a sebészet, a diagnosztika, s egyre több gyógyszer került forgalomba is. Senki nem gondolta akkor, hogy ezért a civilizációs ártalmakon belül jórészt az elektromosság okolható. De ez csak egyike a sok ártalomnak.

A rádiózás megjelenésével megjelentek az éterben azok a rádióhullámok, amelyekhez az évmilliók során szintén nem szokott hozzá az immunrendszer. Magyarországon 1925-ben indult be a rádiózás, de akkor még kis teljesítményű adók voltak és csak néhány csatorna üzemelt AM (amplitúdó modulált) sávokon. A hosszú-, közép- és rövidhullámok, mivel követik a Föld görbületét, kis adóteljesítménnyel sugározva is elértek a Föld-felszín minden részébe. A Föld görbületét nem követő URH adóknál nagyobb teljesítmény kell, vagy pedig sűrűbben, és magasabbra kell telepíteni az adótornyokat. Az 1960-as, de különösen a ’70-es évektől megjelentek az FM (frekvencia modulált) sávú URH rádióadók, melyek száma napjainkban is egyre gyarapszik. Ez újabb teher az emberi szervezetre, s az élővilágra is.

Aztán itt vannak az URH rádió-rendszerek. A Rendőrség, a Volán, a Mentők, a Tűzoltók, a MÁV, a Posta, stb. Mindnek külön rendszere, külön frekvenciája és külön tornyai vannak. Az ország bármely területén használhatók ezek a rádiók, mert minden részén erős térerejük van. Ezekhez sem tudott hozzászokni a szervezetünk. Nagyjából a ’60-as évektől vannak a szmog-rendszerben.

Katonai radarhálózat

1945-től jelenik meg a radarsugárzás az éterben. 1961-től, a hidegháború kezdetétől nagyfokú radarhálózat fejlesztés indult meg katonai téren, de a polgári repülés fejlődésével annak radar-rendszere is egyre nagyobb területekre lett kiépítve. A ’70-es évektől már műhold-radar rendszerek is telepítve lettek, s ezek száma is egyre növekszik. Jómagam 1970-72-ben (radar) lokátor főkezelőként szolgáltam sorkatonaként. Nem hitték el a bajtársaim, hogy a radarsugárzást kilométerekről megéreztem, s csak úgy éreztem jó magam a lokátor kabinban, ha szolgálatban faltam az akkor 100 mg-os C-vitamin tablettákat. Ebben az időben sorra vesztettem el a fogaimat, mert kilazultak a fogágyban, az adó-sugárzás miatt, s nemcsak nálam okozott ilyen problémákat. Ezt fogászati kezelőlappal is tudom igazolni. Sajnos sok akkori bajtársaim közül ma már több nincs az élők sorában, amelyhez köze lehet a radar-sugárzásnak is. Különösen érzékenyen érintette az őrtoronyban lévő katonákat a sugárzás, mivel az adó közelsége miatt nagyobb sugárdózist kaptak, másrészt minél magasabban van valaki a föld felszínétől, annál több radarsugárzást kap a szervezete. Nem alaptalan a nagyfokú lakossági tiltakozás a nagy teljesítményű polgári és katonai radar-állomások telepítése ellen a napjainkban.

Ezerszeres sugárterhelés

A televízió-adások Magyarországon 50 évvel ezelőtt kezdődtek. A ’70-es években már több programot is lehetett venni és az egész ország be volt sugározva, le volt fedve, sőt egyre szaporodtak a külföldi adók sugárzásai is. A TV adók körzetében olyan nagy térerő van, hogy komoly egészségkárosító hatása van a környékre. Az adótoronynál szolgálatot teljesítő polgári fegyveres őrök között sok a betegség miatt leszázalékolt. De sejtjeink az igen gyenge jelekre is érzékenyek, ha ahhoz nincs hozzászokva az immunrendszer.
A katódsugaras televízió képernyőknek a számítógép- és egyéb monitoroknak a képernyősugárzása is súlyosan veszélyezteti az egészségünket, még akkor is, ha ki vannak kapcsolva a készülékek Az OTP volt az első cég, aki a sok betegség előidézése miatt lecserélte a monitorjait LCD-s monitorokra.

Még nem tudni, hogy a digitális (pulzus-modulált) televíziózás bevezetése milyen káros egészségügyi hatással lesz az élővilágra, s az emberekre. Eddig számos publikáció és modell azt bizonyítja, hogy a modulált sugárzások 500 Hz alatt sokkal nagyobb biológiai hatásokkal járnak, mint a folyamatos sugárzások! Szegény immunrendszerünkre egy újabb csapás vár! Vajon meddig bírjuk még elviselni ezt a sugárözönt, ami a II. világháború idejéhez képest napjainkban több mint ezerszeres?!

Erdőpusztító sugárzás

1980-85 között kezdték fellőni a szatelliteket, azaz a geostacionárius műholdakat, melyek mindig a Föld ugyanazon pontja felett vannak. Ma Magyarország ege felett 29 (!) ilyen űrobjektum van. Ha egy 60 cm átmérőjű parabola antenna annyi információt tud összegyűjteni, hogy ez akár 50 tv csatornát is jelenthet, akkor el lehet képzelni mekkora sugárözön árad felőlük, mennyit tud ebből felfogni egy átlagos emberi test! Ha egy laptopba, vagy notebookba beteszünk egy plasztik kártyát, akkor tudjuk fogni a világhálót, annak összes információjával együtt, ami nem kevés adat és ez a szabad ég alatt is özönlik ránk. Ezek a műholdak oldják meg a földrészek közötti közvetítéseket, a totó-lottó automatákat és bankjegy automatákat látják el, oda-vissza információkkal. A kiváló műszaki megoldások mellett nem vizsgálták meg teljes körűen az élővilágra való hatásait. Talán nem is a légszennyezés felelős a fenyőerdők riasztó gyérüléséhez. A szatelliteknek 2,1 cm-es hullámhosszúsága van, sőt, egyes radarsugárzóknak is ehhez közeli frekvenciáik vannak(!), s sok fenyőféle tűlevél-hossza is hasonló. A szatellit okozta rezonanciára a tűhegyes fenyőlevelek rezonátorként működnek és leválnak az őket tartó ágról. Ezért lombtalanodnak le, az egyébként nem lombhullató fenyőfák! Csoda-e, hogy egyre több ember panaszkodik fülzúgásra, fejfájásra, fáradtságra, alvás zavarokra, stb. ezek miatt a sugárzások miatt?

Őszintén az elektroszmogról

Magyarországon 1992-ben kezdtek megjelenni a mobil-szolgáltatók, a mobil-tornyok és a mobil-telefonok. Ma, 15 év elteltével a mobiltelefonok száma elérte a lakosság létszámát!
A mobilsugárzás is modulált sugárzás, ami sokkal veszélyesebb, mint a nem modulált. A mobiltornyok teljesítménye 25-200 Wattig terjed, ami nem sok, annyi, mint egy izzólámpáé. No de egy izzólámpa is, ha neonos, vagy halogénes akkor is veszélyes, ha csak 20 watt a teljesítménye, mert például UV sugárzást „nyom” ránk, amit igazol, hogy a lámpák elterjedésével arányosan nő a bőrrák előfordulása is. A mobiltornyok pedig a modulált sugárzásukkal zavarják meg az immunrendszerünket, bioáramköreinket, amelyek a fejlődéstörténet során egyáltalán nem szoktak hozzá az effajta rezgésekhez.
A mobiltelefon készülékek teljesítménye 0,5 W és 10 W között van, és tekintettel a készülékek nagy számára, igen jelentős teljesítményt sugároznak ki a környezetbe. A repülőgépeken, bankokban, kórházakban azért van megtiltva a mobiltelefon használata, mert például a repülőgépen bezavarják a fedélzeti komputert, és ez súlyosan veszélyezteti a repülés biztonságát. Miért gondolja sok balga ember, hogy nem árt neki a mobiltelefon közvetlen közelről, amikor a mobil távolról is bezavarja a repülőgép fedélzeti műszereit, vagy a kórház lélegeztető gépének automatikáját?!

Eltitkolt veszélyek

Látszik az omega-3 hiányos táplálkozás és a multicégek reklámokon és áltudományos magyarázatain keresztül özönlő „birkásítási” hatásossága, mert az emberek nem fogják fel, hogy milyen veszélyeknek vannak kitéve a sugárözönök által. Komoly problémát jelent, hogy a kézi telefonok (dect-telefon is!) kisugárzott teljesítménye közvetlenül az embert, s különösen a fejet éri, s abban jelentős elektromágneses (EM) energia nyelődhet el. Egy mobil GSM készülék antennájától 5 cm-re a teljesítmény sűrűség akár az 500-1500 mikrowatt/négyzetcentimétert is elérheti és ennek a kisugárzott teljesítménynek a 70%-a a fejben nyelődik el! Ha a mobiltelefonon beszélő head-set-et használ, akkor a fejében kevesebb teljesítmény nyelődik el, viszont a testének azon részén, ahol a mobilkészülék van, ugyanúgy elnyelődik a kisugárzott teljesítmény 70 %-a, és megbetegíti az adott testrészt, vagy belső szervet (vese, petefészek, here, máj, tüdő, szív, stb.). Tudni kell azt is, hogy a mobilok két másodpercenként adnak egy impulzust az adótorony felé, jelezve annak, hogy hol tartózkodik a hordozója, s hogy elérhető. Ezek a két másodpercenkénti jelek is az adótorony távolságától függő erősségűek, és folyamatosan gyengítik a hozzá közeli test, vagy szerv szöveteit, sejtjeit, s a sejtmembránok ionkoncentrációját. A vezeték nélküli head-setek még veszélyesebbek, mivel egy külön adó-vevő van a fül és a mobilkészülék között, amelynek a sugárzása újabb sugárterhet jelent az agy és a sejtek számára.
Sokan az autójukban mobil-kihangosító berendezést építettek be. Ez akkor lenne jó, ha a mobil antennája a gépkocsi karosszériáján kívül helyezkedne el, mert akkor a mobilsugárzás nem cikázna össze-vissza az autó belsejében, az autó sebességétől függően akár ezerszeres(!) térerő növekedéssel és nagy baleseti kockázatot jelentve a forgalom minden résztvevőjére. Megzavarja a gépkocsi vezetőjének a koncentráció- és reakció képességeit.
A mobiltelefon csak arra jó, hogy leellenőrizzék vele a mikrohullámú sütőjüket. Ha ugyanis egy bekapcsolt mobiltelefont betesznek egy nem bekapcsolt mikrosütőbe és külső telefonról felhívják a bezárt mobilt, akkor annak nem szabadna a hívást fogadnia, ha jó lenne a mikrohullámú sütő szigetelése. Én eddig több mint 100 ilyen kísérletet végeztem el, és minden esetben vette a hívást a bezárt mobil. Ez azt is jelenti, hogy a működő mikrohullámú sütő nemcsak degenerálja a beletett ételt, italt, hanem kb. 20 méteres körzetben 2450 MHz frekvenciával besugározza a lakásban és a szomszédban tartózkodókat is. Az 1800 MHz frekvenciájú mobiltelefonok, mint egy kis mikrohullámú sütő, felmelegítik a testszöveteket és az agyat. Ezt a termofotografikus felvételek is igazolták. A felmelegítés nagysága függ a telefonálás időtartamától és a telefonáló mozgási sebességétől. Azért veszélyes a mozgás közbeni mobil-telefonálás, mert a készülék a beszélgetés kezdetekor a hozzá legközelebbi adótornyon keresztül bonyolítja a hívást és a beszélgetést. Ha mozgást észlel a telefon, akkor a sebességtől függően növeli a térerejét, hogy fel tudja venni a kapcsolatot a következő adótoronnyal, mert csak így marad folyamatos a beszélgetés, különben „leszakadna” az adás.

Nagyító alatt a mikrohullámú sütő

A leírtak ismeretében, ha megnézzük például a mikrohullámú sütőt, akkor az, az alábbiak szerint árt a környezetének:
- A 220 volt miatt van egy 50 Hz-es elektroszmog, ami folyamatosan hat ránk, hacsak nincs kihúzva a konnektorból. A konnektorhoz vezető fali vezeték elektro-szmogja is károsan hat ránk, ha nem Bergman csőben van vezetve a vezeték.
- Ha működik, akkor áramfelvétele is van, ezért az elektroszmog mellett van egy elektromágneses térereje is.
- Ha működik, akkor van 2450 MHZ-es sugárzása is, és 20 méteres körzetben rongálja az élő sejteket.
- Ha melegítésre, sütésre, vagy főzésre használjuk, akkor megsérti a beletett ételek génburkát és génmanipulált élelmiszer lesz belőle. Ezen idő alatt a benne lévő étel, ital sejtjei is degenerálódnak és a degenerált ételt fogyasztó ember is degenerálódik, azaz előbb-utóbb egyre betegebb lesz. Ebben a funkcióban a benne lévő étel és ital víztartalma az addigi szép kristályos víz-struktúra helyett, amorf (alaktalan) vízstruktúrájúvá válik.
- Ha azt is nézzük, hogy ennyi haszontalanságra és ártásra még elektromos energia is kell, akkor van olyan negatív környezeti hatása is, mint pl. az atomreaktoroknak fosszilis tüzelőanyagokat égető erőműveknek, vízi erőműveknek, távvezetékeknek, transzformátoroknak, stb.

A számítógép ártó hatásai

• A 220 volt miatt itt is van egy folyamatosan ható elektroszmog, mint minden egyéb elektromos berendezésnél.
• Ha működik, vagy készenléti (stand-by), állapotban van, akkor az elektroszmog mellett ugyanúgy van egy elektromágneses térereje is, mint minden bekapcsolt, vagy készenléti állapotban lévő elektromos berendezésnek.
• A képernyőnek van úgynevezett képernyősugárzása, ami 1 méterig is kiterjed, kivéve az LCD-s képernyőket, amelyeknél ez kb. 15 cm. A katódsugaras képernyőknek pedig van még katódsugárzása is, még hátrafelé is!
• Magának a komputernek kb. 2,5 méterig mérhető intenzív elektromos és mágneses zavar.
•A billentyűzetnél és az egérnél szintén 15 cm-ig mérhető az ártó elektromos és mágneses. Sajnos a működtetésnél ezekhez, muszáj hozzányúlni, ezért ez a hatás, még ha kisebb is, de folyamatos hatású, amíg a készülékkel dolgozunk..
• A nyomtatónak ugyancsak van erős elektromos és mágneses tere, ezért ha lehet, tegyük távolabb a testünktől.
• A szünetmentes tápegységnek szintén erős elektromos és mágnese tere van, tehát szintén távol kell tenni emberektől, élőlényektől.
• Ha valakinek az egységek között nincs vezeték-összeköttetés, hanem az összeköttetés rádiójelekkel történik, akkor a rádiójel frekvenciájától és annak moduláltságától függő, súlyos egészségkárosító hatás is van az egész helységben, sőt azon túl is, akár 20 méteres körzetben is határérték feletti sugárzások mérhetők!

Itt sem szabad kihagyni az erőművek környezetkárosító hatásait. Egyedül a napenergia, a napelemes rendszer tiszta rendszer, de csak akkor, ha földelt és árnyékolt kábeleken jut el az áram a fogyasztókhoz.

Sorozatunk záró részéhez érkeztünk. Összegzésképpen kijelenthetjük, hogy az ezidáig taglalt, és nem említett sugárzások ártanak mindenkinek, mert ennyiféle sugárzáshoz ilyen rövid idő alatt nem tudott hozzászokni a szervezetünk. Minél gyengébb valakinek az immunrendszere, minél hosszabb ideig éri minél több, és minél erősebb sugárzás, annál előbb, és annál súlyosabban betegszik meg. Várandós anyák, változó korban lévő nők és férfiak (férfi klimax is van, csak más hatásokkal jár, mint a nőknél!), de különösen gyermekeknél a gyors sejtképződés miatt az elektromos sugárterhelés kockázata akár tízszeres (!) is lehet egy egészséges emberhez képest. Az amalgámtömések, a fém koronák, az ékszerek, a piercigek, a fém implantátumok, a pacemakerek, fém-csatok, fém-szerszámok, tőrök, fegyverek, stb. mind újabb, súlyosbító kockázati tényezőket jelentenek az antenna- és tranziens hatások miatt
Rák, hirtelen gyermekhalál, csontbetegségek, sclerosis multiplex, hiperaktivitás, fejfájás, alvászavar, idegesség, koncentráció-gyengeség, agresszivitás, fülzúgás, halláskárosodás, migrén, depresszió, vérképzőszervi zavarok, vegetatív idegrendszeri zavarok, hormon-zavarok, stb. lehetséges okai lehetnek a különféle elektromos és mágneses sugárzások. Jó lenne, ha minden gyógyítás az „elektron-allergia” tünetcsoport feltérképezésével kezdődne. Minden terápia sikertelen marad, ha nem változtatjuk meg, vagy nem zárjuk ki a környezeti, megbetegítő hatásokat, így ez elektromos- és elektromágneses sugárzásokat.

Tudatmódosító sugárzások

Már a haditechnikában is alkalmazzák a sugárzások tudatmódosító hatásait. Állatoknál és embereknél is elektromágneses frekvenciákkal befolyásolni lehet a szellemi állapotot és a viselkedésmódot.
A tudás is védelmet ad! A panelházak, a fém-szerkezetű amerikai gyors-házak, a Faraday-kalitka elv érvényesülése révén a külső hatások ellen védelmet nyújtanak! Vannak kifejlesztve, és forgalomba hozva a hálózati elektroszmogra, elektromágneses terekre, valamint a magasabb frekvenciájú sugárzásokra élettani szempontból harmonizáló hatást adó szerkezetek. A harmonizálás lényege, hogy az elektromos- és mágneses erőterek összeadhatók és kivonhatók egymásból. Ha két térerő ellentétes fázisban van, vagyis az egyik, amikor eléri a maximális térerősséget az egyik irányban, ugyanakkor éri el a másik is a legnagyobb értéket, csak az ellentétes irányban, akkor az erőterek kioltották egymást. Ugyanez igaz a mágneses térerősségre is. Így azok nem szűntek meg, csak élettani szempontból „ártalmatlanítva”, azaz harmonizálva vannak.

Jómagam az alábbiak szerint védekezem:

• A házam a Faraday-elv szerint le van védve a külső hatásoktól.
• Nincs mikrohullámú sütőm
• Mobiltelefont ritkán használok, akkor is álló helyzetben telefonálok és a mobilkészülékemen van harmonizáló. Egyébként a mobiltelefont csak akkor kapcsolom be, ha telefonálni akarok és nincs más lehetőségem. Mindig van nálam telefonkártya, és ha lehet, akkor vonalas készülékről kommunikálok. (Hányan lemondták a vezetékes vonalukat, pedig ha tudnák, hogy nem lett volna szabad!)
• Az egész lakásbelsőm le van harmonizálva, egyrészt úgynevezett ház-harmonizálóval, másrészt a képernyőimen (televízió, számítógép), a nyomtatómon, a komputeremen, a szünetmentes tápegységemen, stb. úgynevezett EMF harmonizálók vannak, s így mentesítve vagyok ezek ártó hatásaitól.
• Egészségesen élek, és egészségesen táplálkozom. Vércsoportom szerint, vegetáriánusan táplálkozom, 60 évesen is atletizálok, tiszta levegőn lakom, tiszta vizet (desztillált víz, reverz ozmózisos eljárással szűrt és tisztított víz) iszom és azzal is főzünk.
• Rendszeresen szedek immunerősítő táplálék-kiegészítőket, azt is a vércsoportomnak megfelelően, az FDA ajánlásoknál sokkalta nagyobb dózisokban.
• A Nobel-díjas Dr. Linus Pauling és Dr. Szentgyörgyi Albert ajánlásai szerint viszem be a szervezetembe a napi 18-20 ezer milligramm C-vitamint, részben egy liter teába adagolt, 14.000 mg aszkorbinsav formájában, s ebből apró kortyokat iszom a nap során, elosztva az adagolást. A további C-vitamint, nyújtott felszívódású és flavonoid hatással bíró tablettákkal viszem be a szervezetembe. Erre azért van szükség, mert a lakásomon kívüli (pl. Budapesten tartózkodásomkor) nincs más védelem a szatellit-,. mobil-, radar-, stb. sugárzások ellen úgy tudok védekezni, hogy megadózisú C-vitaminnal megnövelem a szervezetem sugár- és elektroszmog tűrő képességét. Volt már olyan eset is, hogy napi 30 ezer mg C-vitamint kellett bevennem, mert nagy sugárdózisú környéken, vagy helyen voltam.

Zárásképpen annyit, hogy én nem tudok senki helyett sem védekezni, sem gyógyulni, csak magam helyett. Meg tudom mondani, a tapasztalatom és a képzettségem alapján, hogy hogyan lehet kivédeni a civilizációs ártalmakat, s hogyan lehet meggyógyulni az ilyen ártalmak, okozta betegségekből.

Weixl-Várhegyi László
mérnök-radiesztéta



Add a Twitter-hezAdd a Facebook-hozAdd a StartlaphozOszd meg a Citromail-lel!Add az iWiW-hezAdd a Google Reader-hez

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése