Parazita vagy Te is?

Tényleg nagyon jó dolog ez a hírfolyam. Láthatom, hogy barátaim, ismerőseim mit csinálnak az interneten, meg a Facebook-on. Tanulságos. Nézhetem sokáig és elemezhetem naphosszat. Mégis, ezért a tanulmányért még a legkorruptabb kormány sem fizetne pár milliót zsebbe, ugyanis a végeredmény egy szóval jellemzhető, max. kettővel. Így nézne ki:

TANULMÁNY
Írta: Ébredj Fel.
Mit csinálnak az emberek az interneten?
Válasz: SEMMIT.
Vagy más szóval:
FOGYASZTANAK.

Vagyis: videoklipeket és fényképeket nézegetnek. Játszanak. Teszteket töltenek ki. Hozzászólnak a tesztekhez, a videoklipekhez, a fényképekhez. Megírják, hogy ebédelni mennek vagy hogy lefekszenek aludni. A tetszik gombra kattintanak – ezt persze csak akkor, ha nem kíván túl sok gondolkodást. Ha olvasni, utánajárni kell, az már gáz.
Hihetetlen, hogy ennyire elsatnyult a társadalom, hogy ennyire elsatnyultatok Ti, emberek... Még azt sem veszitek észre, hogy ha ég a ház. Majd ha megint az elkülönítő táborokba szállító vagonokban találjátok magatokat, fogadok, akkor is csak azt fogjátok mondani: „Jó, jó, de TV van? Facebook-ozni, iwiw-ezni lehet?” És tudjátok mit? Lehet, hogy lehet. Lehet, hogy megadják nektek a lehetőséget, mint egy heroinistának a következő lövetet. És akkor majd like-olhatjátok egymás utolsó képeit sorbaállás közben a gázkamrába menet. Hú de király lesz.
Az emberi élet értelme két szóban leírható:

Szeretet és Kreativitás.

Persze most mindenki felsikít: „a szeretet az megvan!” Valóban? És amit érzel, az szeretet vagy Szeretet? Vagy másképpen mondva, "unconditional love"? Ja, nem tudjátok, mi az? Akkor nézz utána gyorsan, Google a barátod. Ha megteszed, talán még megmenthető a lelked.
A másik dologgal kapcsolatban, vagyis a kreativitás, más néven alkotás... Ha ezen a blogon jársz... Ez talán minősít. Legalább a szándék megvan benned. De mit ér a szándék tett nélkül?
Ami történik, az azért van, mert Ti, a többség, csendben maradtok. Mert eltűrtök mindent, csakhogy élhessétek a biztonságos életeteket. Hogy vihessétek tovább az ostoba, kreativitásmentes on-line életeteket. Parazitaként élősködtök a társadalom testén, NULLA értéket hozva a közösségnek. A baj az, hogy már régóta ti vagytok többségben. És lassan a kevés értékes már képtelen eltartani benneteket.
Mégis, mit vártok a 82. teszt kitöltése után? Vajon mi lesz, ha tudod, hogy a teszt szerint X lehet a következő szerelmed, vagy Y lehetett volna az apád??? Tényleg azt várod, hogy egy teszt mondja meg, hogy hol élnél legszívesebben, vagy hogy melyik tánc passzol a leginkább hozzád? HALLÓ, ÉBRESZTŐ!!! A vágyaidat csak te ismerheted!
Az utolsó órában vagyunk, hogy változtass ezeken. FEL KELL ÉBREDNED, ÉSZRE KELL VENNED, hogy manipulálva vagy. Hogy mások oltják beléd a gondolatokat, hogy mások parancsára érzel. Hogy kiszámítható vagy, hogy gombnyomásra működsz. Hagyj fel a tesztek kitöltésével és kezdd el ÉLNI A SAJÁT, KÜLÖNLEGES ÉS EGYEDI ÉLETED. Ne légy tagja a nyájnak. Kezdj el GONDOLKOZNI megint és oszd meg a gondolataidat. LÉGY ÉRTÉKES MEGINT.
Itt az idő. Nem élheted tovább PARAZITA MÓDON az életed. VÁLTOZTASS!!!


 Forrás: http://neoltsal.blog.hu/2009/10/06/parazita_vagy_te_is



Add a Twitter-hezAdd a Facebook-hozAdd a StartlaphozOszd meg a Citromail-lel!Add az iWiW-hezAdd a Google Reader-hez

2 megjegyzés:

milyen gyöngyszemekre bukkanhat még mindig a sok digitális kutyaszar között az ember. :-)

 

Megjegyzés küldése