A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak

Két  utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában  töltse el. A család udvariatlan volt, és megtagadta az angyaloktól, hogy  a nagy ház vendégszobájában pihenjék ki magukat. Ehelyett egy picike  helyet kaptak a hideg pincében. Amikor kinyújtóztak a kemény padlón, az  idősebb angyal meglátott egy lyukat a falon és kijavította azt. Amikor a  fiatalabb kérdezte, miért tette, az idősebb angyal így felelt:
"A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak."
A  következő éjjel mindketten egy nagyon szegény, de vendégszerető paraszt  és felesége házában pihentek. Miután azok azt a kevés ételt is  megosztották velük, amijük volt, átengedték az angyaloknak az ágyukat,  ahol ők jót aludtak. Amikor a következő napon a nap felkelt, az angyalok  könnyek között találtak a parasztot és a feleségét. Az egyetlen  tehenük, akinek a teje az egyedüli bevételük volt, holtan feküdt a  mezőn.  A  fiatal angyal dühös lett és kérdezte az idősebbet, hogyan hagyhatta,  hogy ez megtörténjen: 
-  Az első embernek mindene megvolt, mégis  segítettél neki, - vádolta. A második családnak kevese volt, és hagytad,  hogy elpusztuljon a tehenük. 
-"A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak", 
Amikor a nagy ház hideg pincéjében pihentünk, észrevettem, hogy a falon  lévő lyukban arany van. Mivel a tulajdonos olyan mohó volt, és nem  akarta megosztani szerencsés sorsát, betapasztottam a falat, hogy ne  találhassa meg. Amikor a utolsó éjszaka a paraszt ágyában aludtunk, jött  a halál angyala, hogy elvigye a feleséget. Helyette odaadtam a tehenet.
Néha  pontosan az a jó, ami történt, csak a dolgok nem annak  mutatkoznak... Ha bízol, csupán arra kell hagyatkoznod, hogy minden  eredménynek megvan az előnye. Amíg  nem telik el egy kis idő, ezt nem veszed észre.... Néhány ember eljön az  életünkbe, és gyorsan el is megy... Néhány ember barát lesz, és marad  egy kicsit, gyönyörű nyomokat hátrahagyva a szívünkön.. .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése