Gazdasági bérgyilkososok tanmese



Tanmese globalizációról, világbirodalomról IMF és Magyarország párhuzammal.

Egy volt gazdasági bérgyilkos vallomásai.

Nekünk, gazdasági bérgyilkosoknak sikerült létrehoznunk a világ első valóban globális birodalmát, és ez lényegében egy titkos birodalom. Sokféle módszert használunk ehhez, de lényegében először is kiszemelünk egy országot, ahol a vállalataink által megkívánt nyersanyagok találhatóak, például olaj.

Elintézünk egy hatalmas kölcsönt annak az országnak a Világbanktól vagy egyik leánybankjától.

A pénz valójában sosem az ország számára megy, hanem a mi vállalatainknak, akik ebből felépítik az infrastruktúra projekte-ket az országban, amik csak néhány nagyon gazdag embert segítenek, de nem szolgálják az emberek többségének javát, akik túl szegények ahhoz, hogy áramot vegyenek vagy hogy autójuk legyen, hogy használni tudják a sztrádákat és mégis ők ma-radnak hatalmas adósságban, amit nem tudnak visszafizetni.

Úgyhogy egyszer csak visszamegyünk hozzájuk és azt mondjuk: nem tudjátok fizetni az adósságot, úgyhogy máshogy hajt-juk be, adjátok el az olajatokat nagyon olcsón az olajcégeinknek, szavazzatok velünk a következő fontos ENSZ szavazáson, engedjétek meg, hogy katonai bázist építsünk az országotokban. Valami ilyesmiket kérünk és ha visszautasítanak, akkor akcióba lépnek a sakálok és megbuktatják vagy meggyilkolják ezeket a vezetőket, és ha a sakálok is kudarcot vallanak, ahogy azt Irakban tették, akkor a hadsereget küldjük.

Nem gondolom, hogy a kapitalizmus a hibás, úgy vélem, hogy a kapitalizmus egy fajtája a hibás, amit mi fejlesztettünk ki. Létrehoztuk egy mutáns, vírusos formáját a kapitalizmusnak és ez a mutáns forma, ami úgy gondolom, valójában egy ki-zsákmányoló formája a kapitalizmusnak, létrehozott egy rendkívül instabil, fenntarthatatlan, igazságtalan és nagyon nagyon veszélyes világot.

Számos terroristával találkoztam, interjút készítettem velük könyvekhez, de sosem találkoztam olyannal, aki terrorista akart volna lenni. Ezek kétségbeesett emberek.

Ha meg akarunk szabadulni a terrorizmustól, akkor meg kell szabadulnunk a probléma gyökerétől, a rákfenétől, ami az egész rendszert tönkreteszi. Úgy gondolom, hogy nagyon fontos megértenünk, hogy nem lehet biztonságban a hazánk, míg meg nem értjük, hogy az egész bolygó a hazánk.

Kapcsolódó film: Zeitgeist Addendum

http://www.gazdasagibergyilkos.hu/



Add a Twitter-hezAdd a Facebook-hozAdd a StartlaphozOszd meg a Citromail-lel!Add az iWiW-hezAdd a Google Reader-hez

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése